Marja op andere plaatsen op het web

Marja's eigen 'oefenwebsite' bij @Home

In het najaar van 2006 haalde ik Marja over om een beetje html en css te leren, de twee belangrijkste talen om websites te schrijven. We moesten tenslotte nog steeds de website over "CAPU" maken, haar modeatelier. HTML leren lukte haar goed en op 14 december maakte ze een eigen website, die overigens uit slechts één pagina bestaat.

Marja zette er speciaal voor Bert Tax een mp3 op, een ballade van Chopin. Zoals je kunt zien experimenteerde ze met afbeeldingen die links of rechts 'drijven' en met tekst die om de afbeeldingen heen valt.

De tekst zelf is in hoofdzaak opvulling. Marja haalde die tekst bij de site die automatisch willekeurige "Latijnse" onzintekst maakt, namelijk Lorem ipsum, speciaal bedoeld voor de tijdelijke opvulling van vlakken in een website.

De pagina zette ze op de server van @Home, haar internetprovider.
Marja's pagina staat daar nu (juni 2018) - nog steeds! Met een zoekmachine kun je de pagina overigens niet vinden. Marja heeft het alle zoekmachines verboden om haar experiment te 'indexeren', zoals dat heet.

Ze noemde haar webpagina Marsmeske. (IA)

BurdaStyle

Een paar van Marja's accounts bestaan nog. Ik heb er geen wachtwoord van, en van sommige is het eigenlijk wel leuk dat ze er nog zijn. Bijvoorbeeld die van BurdaStyle.

Marja's account bij BurdaStyle

Voorjaar 2008 - Marja schrijft zich in bij BurdaStyle. Met (foto)zelfportret achter de Elna-naaimachine.

Marja op Kazaa Lite (rond 2002)

Marsmeske downloadt The-Riplets met Kazaa

Marsmeske downloadt twee liedjes van The Riplets met Kazaa


De schermafdruk is gemaakt op mijn computer in de Academielaan. Het is Kazaa, het (toen) beroemde programma om muziek uit te wisselen. Te zien is dat Marsmeske (in de Antoniusstraat) twee liedjes van The Riplets aan 't downloaden is. Die kwamen gedeeltelijk van mijn computer in de Academielaan. Vandaar dat ik daar toen meteen een screenshot van heb gemaakt.

Zoals je ziet had Marja op Kazaa al de status van 'deity' bereikt, met haar 785 liedjes online, terwijl ik met slechts 336 nummers nog niet verder was gekomen dan 'guru'.